Hur vi påverkar varandra

Tittade precis på lyxfällan. Oftast brukar jag bara gråtskratta till det programet då jag tycker det är helt sjukt hur man kan sätta sig själv i en sådan sits. Hur kan man ta lån för att betala lån liksom? går inte ihop.
 
Men idag skrattade jag inte så mycket faktiskt. Det handlade om en ung kille i 25 års åldern som satt bokstavligen i skiten. Han hade levt ett grymt lyxliv där han köpte dykargrejer,skatebordar,golfset,klockor,resor och ja allt som ett lyxliv är. Dem visade alla de bilder som han lagt upp på facebook när han gjorde alla dessa saker! Han förklarade att detta var en fasad, alla tyckte han var en rolig och spontan kille som var äventyrlig och ja ni förstår resten.
Han har alltså gjort allt detta för att alla andra ska tro och tycka att han är en rolig och rik och spontan kille.
 
 
Att han inte insåg hur långt det hade gått är ju sjukt sorgligt men jag tycker att det sorgligaste av allt är hur vi HELA tiden ska måla upp en "perfekt" vardag/liv.
 
I programmet tröck dem inte så mycket på just facebook grejen utan mer på hur dum han var som hade tagit sina fritidsintressen före räkningarna. Vilket jag förstår är helt knäppt men som sagt på någotvis så är det ju någon slags grupptryck. Jag blir ledsen, för nu kan man inte längre bara vara osv utan nu ska vi hela tiden göra det för alla andra och inte för sig själv.
 
 
Det är inte lätt att vara "ung" i den här genrationen( det är säkert aldrig lätt, förr fanns det andra problem) men jag menar sociala medier gör att vi hela tiden ska vinna över andras liv. Erkänn bara för er själva att ni ibland gör något bara för att andra ska tycka att du e spännande/snygg/rolig och utmanande osv. Det kanske inte är fel i rätt mängd men det räcker nu ! Det har gått för långt !
 
Nu får man inte se ut hur man vill man får inte leva som man vill ( eller i detta fallet kan). Man måste ju alltid utgå från sig själv men sluta göra allt för alla andra.
 
Jag vet att jag skrivit om det förut men jag blir verkligen arg. Din framgång är fantastisk och du får gärna visa den, visa dina resor, dina fina hem bilder och din härliga matbilder, dina utekvällar. Jag älskar att se sådant så länge det inte är på något sätt provocerande. När det gått så långt att du tex gör allting för andra för LÅNADE pengar.
 
Jag lovar att vissa gör saker dom inte vill eller helt enkelt bara känner sig pushade till och det är det jag menar inte är okej. Åhh ibland när jag skriver vill jag inte att det ska låta fel, kan någon förstå mig eller tror ni jag ratar andras fina bilder och framgång nu? FÖR DET GÖR JAG VERKLIGEN INTE ! Sålänge man mår bra och lever det liv man vill/kan och har råd med både känslomässigt och fysiskt så GO FOR IT. Det är ju underbart. Men sluta jämföra er.
 
 
 
 
Nä som ni vet och jag hoppas ni känner så delar jag ju med mig om allt. Inte bara det roliga,romantiska underbara livet utan även när jag har förstoppning, ligger naken med mensvärk eller när det ekar tomt i kylen och man får leva på bacon. Ja ni förstår. Här delar vi med oss om allt och jag hoppas alla kan känna att jag aldrig skulle döma. Feel free to säga allting ni vill säga till mig.
 
Summan av kardemumman. Alla kan välja att spara pengar till en resa eller till nytt dykar set elller till en spa helg med vännerna, alla kan välja att kriga på ett skitjobb för att jobba sig uppåt och tjäna egna pengar, alla kan välja att gå till gymmet, eller gå på diet osv. Alla kan välja själva så det du eller ni eller vi försöker övertyga alla andra om kan dem också göra bara dem vill. 
 
Jaja nu har jag babblat klart. Jag själv krigade upp till jobbet klockan 6 imorse efter en natt på soffan. Tror ni jag var pigg? nja...
 
Jobbade iaf till 13.20 så det va chill och då drog jag iväg till salata och hämtade en riktigt stoppaförkylningbombsmoothiee för att åka till johannes med inställningen "hejhopp drickopp". Närå men tvingade i han den så hoppas vi på det bästa. Han hade iaf inte så ont i halsen då. Jag tvingade i han massa bra saker igår nämligen :)
 
 
Efter det så gick vi en stund på stan inann han åkte tillbaka till jobbet och jag hem för att laga middag. Blev inget märkvärdigt..
 
 
Och tillsist så har jag legat i soffan och ätit på massa jordgubbar. Bästa hötorget vad jag älskar att ha dig så nära. Färska blommor och färskfrukt varje dag. LOVELY
 
 
Yepp ändå rätt sexig kan man tycka
 
Nu kommer snart mannen min hem. Om han inte e trött så blire ett greys och kvällsmat om han e trött så lär han väll falla pladask i sängen efter en dusch.
 
PUSS OCH KRAM


Kommentarer
Postat av: Bellis #1 fan

Håller med jättemycket! Ibland känns det som att folk gör superstora grejer som påverkar livet bara för att kunna göra en statusuppdatering om det. Galet. Man kanske ska ta semester från sociala medier?

2014-03-21 @ 11:03:16
Postat av: åsa

THIS IS WHY YOU ARE MY BEST FRIEND <3 du sæger alltid vad du tycker och tanker, och vågar stå for det. Det låter verkligen inte fel nar du skriver! du ar grym!

2014-03-21 @ 14:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Veronika

Veronika heter jag och är 21 år. Följ min vardag som jag lever med min fästman i våran lägenhet i Stockholm. Jag bloggar om allt som faller mig in. Hoppas ni kommer trivas <3
RSS 2.0