VALBORG

I lördags var jag på självförsvarskurs. Jag visste inte riktigt vad jag förväntade mig av det men det var verkligen inte detta iaf. DET VAR SÅ GRYMT LÄRORIKT.
 
Vi träffades i deras lokal i stockholm, en grupp tjejer som skulle få träna med fyra starka män som instruktörer. Det började med uppvärming och styrka och sedan tränade vi konstant i 7 TIMMAR. Jag skojjar inte.
 
Det var både inomhus och utomhus. Backträning,intervaller,styrka men framför allt så var huvudsaken att lära sig att försvara sig med lätta tekniker. För blir du överfallen hinner du inte tänka att du ska ställa dig i en speciell position för att få till bästa slaget utan här handlade det om tekniker osv.
 
Vi fick lära oss hur man kommer ur olika strypgräpp, hur man slåss så det känns, hur man kickar någon mellan bena och hur man skyddar huvudet om man ligger ner och blir sparkad på. Vi fick lära oss 30 sek regeln och gång på gång kastade dem ner oss på marken för att vi snabbt skulle ta oss upp. Vi fick lära oss hur man trycker in ögonen och knäcker nacken.
 
 
 
 
 
Hela grejen handlade om att vi tjejer faktiskt är fysiskt svagare än killar och därför klarar vi inte av att ta oss loss med hjälp av muskler utan man måste veta teknikerna. Vi fick även lära oss hur viktigt det är att skrika och låta för att det stressar våldtäktsmannen osv.
 
I slutet av dagen fick vi sätta oss på ett knä i ett rum och blunda. Vi fick inte veta vad som skulle hända men helt plötsligt flög man genom halva rummet och crashlandade på golvet och fram kommer en hulkman och börjar slåss och sliter i mitt hår och trycker mot min hals och kastar mig it och dit. DET VAR HEMSKT. Man var inte klar fören man lyckats ta sig loss och springa därifrån så det gällde att tänka på alla knep vi fått lära oss under dagen. Jag slet honom i håret, pillade in mina fingrar i hans öron och slutade med en fet öronfil samtidigt som jag kickade honom mellan benen och sprang. Jag fick beröm av alla efteråt och dem tyckte jag var riktigt tuff !
 
När masn var färdig med en kille var man tvungen att sätta sig ner igen och blunda och så kom någon anna och började slåss.
 
Hela dagen fick vi slåss mot varandra, strypa varandra, slita i varandra och helt enkelt misshandla varandra. Det var ju under kontrolerade former men hela grejen var att man skulle ta sig ut. Efter konstanta 7 timmars träning haltade jag hem med blåmärken överallt,lera på hela kläderna,löv i håret och träningsvärk som hette duga och skadad fot. Men faan vad jag har lärt mig.
 
Jag insåg sedan för det var välldigt starkt och man ville gråta flera gånger att jag aldrig hade kunnats skydda mig om jag skulle bli överfallen/våldtagen/rånad. Jag skulle verkligen aldrig klara mig... men nu vet jag verkligen vad jag ska göra och kan precis ALLA knep. Jag är så tacksam för detta och vill att flera tjejer ska fundera på att gå på en sådan här kurs !
 
 
 
Så även fast du spenderar en hel lördag med tjejer du inte känner och sjutimmars konstant träning där musklerna och kondisen utmanas så rekomenderar jag detta stark. För jag tror att jag har detta att tacka i framtiden om något skulle ske.
 
 
Anyway. Nu är det valborg och jag sitter hemma efter ett träningspass och ska strax ha tvättstugan. Ska äta lite lunch också och sedan duscha och packa. Tidigt imorgonbitti eller kanske inatt ska man väll säga så åker vi mot arlanda för att hoppa på flyget till LONDON. Blir borta tills söndag så fem dagar i England blir det med min pojkeeee.
 
Förr förra valborg spenderade jag vid maren framför brasan och sedan hemmafest i Huddinge och förra valborg var jag i Uppsala och röjde, Grymt kul.
 
 
Lite blandade bilder från mina senaste valborgar.
 
Denna valborgen får bli lugn. Har inge lust att vara bakfull på flyget och har inte heller lust att komma dötrött till våran semester.
 
Vi får helt enkelt se vad som händer ikväll !
 
Men nu lär jag inte blogga mer fören jag kommer hem på söndag.
 
Puss och kram och kärlek till alla !
 
<3
 
// Veronika

Om

Min profilbild

Veronika

Veronika heter jag och är 21 år. Följ min vardag som jag lever med min fästman i våran lägenhet i Stockholm. Jag bloggar om allt som faller mig in. Hoppas ni kommer trivas <3
RSS 2.0